БСП се разграничи от тримата министри в служебния кабинет – Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев, които са част от Националния съвет на партията. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя допълни, че не са имали намерения тримата да бъдат изключвани и те остават членове на партията.

„Тези, които са назначени за министри, зам.-министри, областни управители и зам.-областни управители, участват в това правителство в личното си качество, а не с мандат на БСП и не като представители на партията”, обясни Нинова.

Снимка: Пресцентър – БСП

Тя подчерта, че БСП няма да носи политическа отговорност за действия на тримата служебни министри оттук нататък, както и за тези на цялото правителство. „Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии, в частност БСП”, категорично заяви лидерът на столетницата. Нинова обясни, че левицата тръгва в пълна мобилизация към предсрочните избори. Днес Националният съвет е одобрил водачите на листи, избран е предизборен щаб с председател Борислав Гуцанов и е приета коалицията, с която ще се участва във вота.


Share Follow

Leave A Reply