„ПП агресивно се опитват да прехвърлят вината за енергийната криза, в която хвърлиха България, върху служебния кабинет. Последствията от техните политики ще се проявят след два-три месеца. Зимата ще е тежка. За тях е важно да кажат, че за това е виновна мафията, Румен Радев, който я върна… Много е важно за изборите да си дадем сметка какво правят илюзиите в политиката. Много хора се подлъгахме по телевизионния чар на Кирил Петков и Асен Василев и това потопи страната ни в тази енергийна криза“. Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков.

И призова управляващите да покажат истината, „тъй като такова престъпление не се е извършвало в последните десетилетия у нас – заради личната облага да оставиш един народ без сигурни доставки на газ и да го накараш да плати за твоята печалба от собствения си джоб“.

„В историята с газа няма нито политика, нито идеология. На Асен Василев и на Кирил Петков не им пука за Русия и за Владимир Путин. Те са на страната на силните на деня – в момента това са САЩ. Когато дойдоха на власт, веднага смениха ръководството на „Булгаргаз“. Още тогава са започнали да работят за спиране на договора с „Газпром“. И прекратиха плащането. Обърнаха се към посредниците и газът стана по-скъп. Те не успяха да направят алтернативни поръчки… Тези хора не осигуриха енергийната сигурност на България, разрушиха я и опитват да припишат това на президента и на минали управления“. “Без ГЕРБ и ДПС стабилно управление няма да има, тъй като те са двете партии със стабилно поведение и с твърд електорат. Другото е пълен хаос“.


Share Follow

Leave A Reply