Във Фейсбук Делян Добрев от ГЕРБ отговори на критиките и обвиненията на Корнелия Нинова към Бойко Борисов. Публикуваме без редакторска намеса статуса на бившия енергиен министър Делян Добрев.

 

Първо – за Ваше сведение, госпожо Корнелия Нинова – бивш министър на икономиката и индустрията и вицепремиер, днес г-н Борисов беше в Неохим, който се намира в Димитровград, а не в Нефтохим, който е в Бургас! Неохим е едно от най-големите индустриални предприятия в България и като вицеприер на индустрията беше добре за 8 месеца поне да разберете къде се намира. Освен това като вицепремиер до скоро ако наистина искахте договор за газ от Газпром, можеше да го отстоявате от позицията на управляващ в коалицията! Нали знаете, че има оперативно заседание на Министерски съвет на което сте се отказали от Газпром? Да, на същият този кабинет на който Вие му бяхте вицепремиер.

Не е морално да обвиняваш някого, че лъже, а ти да манипулираш безскруполно! Многоктатно г-н Борисов заяви, че един от първите закони, които ГЕРБ ще внесе в новия парламент, ще бъде за 100% диверсификация от Газпром! А днес заяви, че ако българите ни изберат отново, лично той ще отиде до Вашингтон, за да договори дългосрочни договори за втечнен американски газ, за да постигнем диверсификация и че ще се види лично с Мицотакис и Ердоган, за да договори капацитет за разтоварването му на гръцки и турски пристанища. И щяхме да резервираме капацитет за държавната ни компания, а нямаше да плащаме комисионни на посредници!

Очевидно сте гледали лайфа на г-н Борисов, но удобно за Вас премълчавате в поста си, че той изрично уточни, че докато подпишем дългосрочни договори, можем да ползваме газа по договора ни с Газпром, който изтича в края на годината.

За разлика от Вас, Кирил Петков и Асен Василев, г-н Борисов нямаше да губи време, защото знае какво трябва да се направи и как да го направи!


Share Follow

1 коментар

  1. Мартин гатев

    Много добре изказано със много заобиколки…. Типичният Добрев, защитаващ интересите, някому……

Leave A Reply