ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Това съобщи в „Твоят ден“ по Nova News Ангел Джамбазки от ВМРО, който поясни, че от партията са водили разговори с десни и патриотични формации.

„Това са НФСБ, с които сме били партньори, Общество за Нова България, както и с КОД. Има разбиране и желание за съвместна работа, но е прекалено късо времето за обяснение защо се прави такава коалиция, би изглеждала пожарен вариант.  Разговорите ни ще продължат в различни формати, предпочетохме да не прибързваме“, обясни той.

Според него „Възраждане“ е крайно лява и крайно промосковска и залага на страхове и популизъм, тя не е нито патриотична, нито националистическа.

„Избирателите им мразят всички и гласуват напук. Те са привърженици на теории на конспирацията“, смята Джамбазки. И допълва, че не е имало вариант ВМРО да се яви на изборите с ИТН.

„В Украйна има недопустима агресия, истинска война. По това се разминаваме с Янев. Смятаме, че данъчни облекчения и намаляване на данъците са важен приоритет“, сподели той.


Share Follow

Leave A Reply