Продължава разследването на убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, който беше открит мъртъв в дома му във вилното селище „Делта Хил” до Перник.

На този етап е противоречива информацията за това как е извършено престъплението. По информация на Нова тв 57-годишният мъж, задържан за убийството на Удо Ланге, е бил в интимни отношения със съпругата на Ланге – Елизабет. Той е работил в хлебопекарната на семейството в „Делта Хил“.

Прокуратурата в Перник ръководи случая. 57-годишният мъж, с инициали Б.П., е задържан за срок от 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за тежкото престъпление.

В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи.

Тялото на мъжа е било преместено, а дрехите му – сменени и че има заподозрян кръг от хора за убийството, обявиха от МВР. От държавното обвинение обаче отрекоха да имат доказателства за тези твърдения.


Share Follow

Leave A Reply