“Никога Асен Василев не се е месил в моята работа. Той е много прагматичен човек. Много внимателно е чел репортите, които приходната агенция е предавала”. Това каза пред бТВ бившият директор на Националната агенция по приходите Румен Спецов.

Той беше освободен от поста от служебния министър на финансите Росица Велкова, а мотивът за това бе, че е подавал разнопосочни данни за прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г.

“Категорично отричам мотивите за уволнението ми”, каза Спецов.

Той подчерта, че приходна агенция и Агенция “Митници” са основните източници на приходи в държавната хазна, но и двете са под шапката на Министерство на финансите, която е и разходната част.

снимка: НАП

По повод казуса със задълженията към бюджета от над 1 млн. лв. на фирма, която е била на съпругата му, а и негова, той обясни, че към момента на продажбата  тя дългове не е имала. Спецов посочи, че е разпитван от прокуратурата по разследването за укриване на ДДС от фирмата, като е указал пълно съдействие.

снимка: БГНЕС

Румен Спецов добави, че предстои разговор дали да влезе в листите на Продължаваме Промяната за предсрочните избори или не. Той няма амбиция и желание за развитие в политиката.

 


Share Follow

Leave A Reply