Дъщерята на руския обществен деец Александър Дугин, Дария Дугина, е загинала при експлозия на автомобил край Москва, предаде ТАСС, позовавайки се на Андрей Краснов, ръководител на общественото движение “Руски хоризонт” и познат на загиналата.

В автомобила “Тойота Ленд крузър” е било поставено взривно устройство, което се е задействало снощи в 21:00 ч. месно време, докато колата е била в движение. По това време Дугина е била зад волана. Това каза говорител на следствието.

Наказателно производство за убийство, извършено по начин, опасен за живота на мнозина е започнало по случая.

“Да, много тежко събитие, познавах Дария лично. Даша дойде на едно голямо дискусионно събитие, защото “Традиции” е фестивал, но не в класическата си форма, а е дискусия за актуалните тенденции в културната, музикалната, филмовата, литературната сфера. Аз самият бях там”, каза Краснов. “Близо до село Болшие Вяземи е избухнала детонация, колата се е запалила веднага, изцяло е била обхваната от пламъци, тя е загубила контрол, защото е карала с висока скорост и е излетяла на отсрещната страна на пътя”, разказа той.

“Това е колата на баща й, Даша кара друга кола, но днес тя караше неговата кола, а Александър Гелиевич пътуваше по друг начин. Той се върна и беше на мястото на трагедията. Доколкото разбрах, мишена е бил пряко Александър Гелиевич, а може би и двамата”, добави още Краснов.


Share Follow

Leave A Reply