„Не бих казал, че Александър Дугин е личният филосов на Путин. Не е толкова близък до него“. Това коментира пред БТВ, журналистът проф. Валерий Тодоров, след като дъщерята на Дугин беше убита при взрив.

Дугин е идеологът на т. нар. руски свят и новата идеология намира много добра почва и в руския елит, и умело се използва от руския президент Владимир Путин, добави Тодоров.

Според наблюдателите убийството на Дугина е поръчка отвън, насочена към бащата.

„Ако някой е искал да убие Дугин отвътре, отдавна да го е сторил. Може да приемем, че това е атентат срещу бащата и е грешка, че е загинала дъщеря му, а не самият той. На фестивала, на който са били – той е изнесъл лекция пак в този дух на идеологията си. Автомобилите са били паркирани свободно, така че съвсем незабелязано е могло да се монтира бомба под колата. Не става ясно дали в автомобила на дъщеря му или неговия автомобил – това няма значение, тъй като те е трябвало да пътуват заедно. Той в последния момент се е отказал- Бомбата е поставена под седалката на водача, тоест Дугина не е имала на практика никакъв шанс да оцелее“, каза още журналистът.


Share Follow

Leave A Reply