Убийството на Дария Дугина е разкрито, то е било подготвено от украинските специални служби, а извършителка е украинската гражданка Наталия Вовк, която след престъплението се е укрила в Естония, съобщи днес за ТАСС службата за връзки с обществеността на руската Федерална служба за сигурност.

В съобщението се уточнява, че Вовк е родена през 1979 г. и е пристигнала в Русия на 23 юли тази година заедно с дъщеря си.

В деня на убийството Вовк и дъщеря й София Шабан са били на литературно-музикалния фестивал „Традиция“, където Дугина е била почетен гост.

След контролираното активиране на взривно вещество в колата, управлявана от Дугина на 21 август, Вовк заедно с дъщеря си е заминала за Естония през Псковска област, съобщи още ФСС, цитирана от ТАСС, предаде БТА.

За да организират убийството и да съберат информация за начина на живот на Дугина, Вовк и дъщеря й наели жилище в сградата, където живеела загиналата. За да я наблюдават, двете жени използвали автомобил „Мини купър“.

За да влязат в Русия, Вовк и Шабан използвали регистрационни номера на т.нар. Донецка народна република, в Москва – казахстански номера, а при напускане на страната – украински.

Дъщерята на ултранационалистическия руски идеолог Александър Дугин беше убита в събота вечерта, когато взривно устройство, поставено под колата й, експлодира докато тя шофирала на връщане към Москва от фестивала „Традиция“, припомнят световните агенции.


Share Follow

Leave A Reply