Поредна седмица премина в илюстрация на безхаберието, с което бяхме управлявани от кабинета „Петков“. За пореден път България е в траур. 15-годишен сириец, управлявал автобус, пълен с мигранти, уби на пътя двама полицаи в Бургас… И, въпреки че многократно на парламентарен контрол и в комисии въпросът как се управлява миграционния натиск беше задаван директно на министър Бойко Рашков, трагичният резултат от безхаберието е налице. Въпреки това отговорни няма. Според доскорошният ресорен министър „не прави чест на някои изказващи се да прехвърлят отговорността върху предишното правителство, което вече близо месец не е на власт“…

За пореден път действията им бяха обявени за противоречащи на законна – съдът окончателно обяви ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов са незаконен. В този случай обаче изненадващо отговорни има. Съдът е отговорен – не си е направил труда да прочете материалите… Необходима е съдебна реформа, както знаете, но както още по-добре знаете, „мафията“ не позволи на кабинета „Петков“ да я направи… Единственото решение е Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ! Очевидно доскорошните управляващи са толкова откъснати от собствените си действия, колкото и от реалността.

снимка: БГНЕС

За пореден път бившият „от близо месец“ премиер премина всички граници, като си позволи да удари в ребрата с лакът журналист, който му зададе въпроси, на които очевидно не може да си позволи да отговори. След като удари журналиста, Петков, освен че поиска изявлението да се запише отново, (което в крайна сметка се оказа излишно, защото така или иначе кадрите с удара не бяха излъчени), но и обвини ударения журналист, че той го е ударил… Това е реалността. Това е човекът, който в продължение на половин година взимаше всички важни решения за България.

Проблемът обаче, както винаги, не е в човека, проблемът е в хората. Финландия също има подобен казус с младия си премиер Сана Марин, чиито компрометиращи я видеа изтекоха в интернет. Но финландските медии поискаха отговор и отговорно отношение по темата от премиера си, затова тя им го даде. Затова по темата имаше пресконференция, на която Марин не си позволи да удря журналисти в ребрата. Въпросът не беше удобно брандиран като „личен“ и дори намери място в световните издания. Марин дори се подложи на тест за наркотици.

Затова България не е Финландия. Защото журналитите на брифинга на Петков не защитиха колегата си и не излъчиха тази част от записа. Защото българското общество не поиска сметка на Петков нито за „личните“ му дела, нито дори за държавните. Вместо това отбрани тълпи го следват, за да „протестират“ в подкрепа на некадърността му… Затова не се чудете защо България не е Финландия…


Share Follow

Leave A Reply