„Тежка хакерска атака“ е ударила снощи комуникационните източници на ГЕРБ във Facebook. Това съобщиха на брифинг представители на партията с лидера им Бойко Борисов.

Три са били публикациите засегнати от хакерската атака – всички, свързани с енергетиката и вноса и износа на газ и петрол, както и по думите на ГЕРБ „с далаверите, които са се вършили с посредниците, намесени в тези сделки от страна на бившите управляващи“. 

Две от публикациите, засегнати от атаката са от пресконференция на ГЕРБ преди броени дни. На атаки са подложени клипът с описанието на газовите доставки, което направи Делян Добрев и графиката, която той показа пред медиите.

Третата публикация е разпространена от журналисти фалшива новина, че Бойко Борисов е кзал, че през 2023 година „Газпром трябва да се върне в България, уведомиха още от партията.

Специалист по сигурност на ГЕРБ съобщи, че още от момента на пускане във Фейсбук са забелязани „масирани атаки“ с коментари под тези публикации – еднакви, с едни и същи правописни грешки от профили с една, две снимки и откровено неистински.

„Когато ги анализирахме, установихме, че почти всички са взети от руската социална мрежа. Често имената, които се представят зад тези профили, са руски. Дори основното име да е българско, има начин да се разбере, че е регистрирано като руски гражданин преди това“, уточни специалиста.

Според Борисов „тази яростна атака“ може да е дошла от факта, че е заявил готовност да докаже с цифри, че при управлението на ПП, ДБ и БСП сме станали „много по-зависими от Русия и милиарди са изтекли в посока към Руската федерация“. 

Борисов обобщи данни от националната статистика за стокообмена между България и Русия:

„Само за 5 месеца активно управление на тези три партии България стана три пъти по-зависима икономическа от Русия по линия на стокообмена си. При санкции“.

„Искат да искарат Радев, че е руският човек едва ли не. Какво причиниха на президента Путин, че изгониха готвачки, чистачки и поодбни от Руското посолство, дали са му нанесли щета? И дали това той няма да го преглътне много лесно на фона на милиардите, които получава през България“?, попита Борисов.

Борисов припомни, че позицията на ГЕРБ по темата е:

„100% диверсификация незабавна от „Газпром“. „Внимание при преговорите с „Газпром“ пък бил съветът му към служебното правителство, за да не стане да платим невзетите количества два пъти и да не ни осъдят на арбитража.

Борисов добави, че акаунтите на ГЕРБ вече са отпушени.

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply