През последните години резултатите на изборите не отговарят на очакванията на симпатизантите и членовете на БСП. Това заяви пред БТВ служебният министър на спорта Весела Лечева.

Според Лечева грешките са сериозни и резултатите, които постига левицата на изборите са породили много дълъг дебат и разговор.

„Това е основният показател, по който може да се оценят решенията и действията на едно ръководство. Не съм пасивен участник, който най-много желае левицата да бъда с утвърден характер, да разширява своите позиции“, добави Лечева.

По думите й служебното правителство носи много тежка отговорност за справянето с кризите, пред които е поставено обществото.

Снимка: БГНЕС

Според нея най-прекият начин за диалог с гражданите са реферндумите.

„Великото народно събрание може да промени формата на държавно управление. Нека да видим какви ще бъдат разултатите и действията, но не е лошо да се води конструктивен диалог по отношение на изборната система“ – това заяви Лечава по повод вчерашния брифинг на лидера на ИТН Слави Трифонов. Той съобщи че партията ще организира референдум, на който ще попита българите дали искат президентска или парламентарна република.

 

 


Share Follow

Leave A Reply