Минималната работна заплата, лабораторията на Капитан Андреево, пенсии, детски градини…това са част от политиките, които Продължаваме промяната искат да продължат след изборите, стана ясно от думите на Настимир Ананиев пред БНТ.

„Това, на което искаме да заложим, е да си довършим работата. Започнахме конкретни неща, които бяха направени седемте месеца – вдигнахме пенсиите, безплатните детски градини, компенсациите за родители на деца, които не могат да влязат в детски градини. Спряхме отровните храни от „Капитан Андреево“, но имаме още работа, която трябва да довършим. Това каза Настимир Ананиев в предаването „Денят започва“.

Според него, въпреки че пенсиите са вдигнати, имайки предвид високата инфлацията те трябва да се увеличат още.

Ананиев също така смята, че минималната работна заплата трябва да бъде „вързана“ на 50 процента със средната, като посочи, че това е европейска практика. Той обясни още, „замразяването“ на депутатските заплати е популизъм.

Според Настимир Ананиев подобряването на стандарта на живот минава през борбата с корупцията.

„Имаме една антикорупционна комисия, която не участва в борбата с корупцията. „Тя проверява едни декларации. Искаме тя да има разследващи функции. Когато прокуратурата не предприема никакви действия, тази комисия да може да разследва висшия ешалон на властта. Но този закон беше спрян от ИТН, ГЕРБ, ДПС и Възраждане“, обясни Ананиев.

„Ние искаме следващите формации, които влезнат в следващото НС да заявят много ясно, че няма да се коалират с ГЕРБ. Не очаквам ДПС, „Възраждане“ и ИТН да го направят. Те работеха с тях в 47-ото Народно събрание и го провалиха“, разясни Ананиев.

Той коментира, че формацията „Ние идваме“ са НПО и няма нужда от документ, за да бъдат партньор на „Продължавам промяната“. На тези избори, няколко формации, ще подкрепят „Продължаваме промяната“. Хубаво е да чуем от „Ние идваме“ припознават ли нашите политики като цяло“, заяви Ананиев.

снимка: БГНЕС

„Искаме да работим за една богата и независима България, искаме България да стане една европейска държава. Трябва хората да гласуват, има за кого“, каза още Ананиев.


Share Follow

Leave A Reply