Мотивът за убийството на общинската съветничка Екатерина Каферинова е изцяло личен. „Изключени са всякакви политически моменти“. Това съобщи на пресконференция за убийството на общинската съветничка във Велинград Паун Савов, прокурор в Окръжна прокуратура – Пазарджик.

По случая беше задържан 73-годишен мъж, с когото жертвата Екатерина Каферинова е живеела на семейни начала. Двамата се разделили през 2017-та година. След това останали в сравнително добри отношения, по думите на прокурора. Имали общ бизнес с недвижими имоти и финансови взаимоотношения, уточни още той.

Савов уточни, че ден преди убийството, мъжът отишъл във Велинград за рождения ден на Каферинова. Той е живеел в друго населено място.

„Според първоначалните данни на 28 август вечерта между двамата възникнал скандал. Причината е, че мъжът претендирал жената да му върне голяма сума пари, която през годините той ѝ бил дал“. 

Савов поясни, че става дума за няколкостотин хиляди лева, които тя му дължала, но не уточни точния размер на сумата.

Двамата били сами в едно от помещенията на дома на Каферинова. По време на спора жената била умъртвена, като е удушена, сочат данните от разследването до момента. Мъжът сам е подал сигнал на телефон 112, разказа още прокурорът.

Днес предстои на задържания за 24 часа да му се повдигне обвинение за умишлено убийство. За него законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Предстои да се внесе искане в Съда и за мярка за неотколонение „задържане под стража“.

 

 


Share Follow

Leave A Reply