Високите цени на газа и липсата на предвидимост водят до стрес сред населението и бизнеса. Има обещания, че се защитава националния интерес, но не виждаме практически резултати. Това заяви в „Денят започва“ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

По думите му лидерството не се вижда и в общ европейски план, тъй като въпросът за газа трябва да предизвика европейска силидарност.

„ЕС в момента се държи като следвоенна плячка, нечия, на някои велики държави извън ЕС и трябва да намери своето лице“, каза Янев.

По думите му България трябва да престане да се държи като кандидат-член и да предлага решения и визии, наравно с другите европейски лидери.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Според Стефан Янев решението да не се плаща в рубли на „Газпром“ не се спазва от всички европейски държави.
„Липсата на газ и високите цени заплашват всички европейски икономики, но не видяхме солидарност и някакъв вид решение от типа на чл. 5 на НАТО“, каза Янев.

Той коментира, че българският национален интерес минава през силна икономика и предвидими цени.
Стефан Янев допълни, че са партия в развитие и истинското ѝ изграждане ще продължи след 3 октомври. Най-важните им акценти са свързани с демографската криза, а българската политика се нуждае от нов морален стожер.

Темата за охраната на границата не е от вчера, малко е правено за оборудването и екипирането на състава.

Каза още, че е рано да се прави оценка за действията на служебното правителство.


Share Follow

Leave A Reply