Заради проливни дъждове, общо 53-ма души са евакуирани от снощи насам в Добричка област. Това съобщи за БТА главен инспектор Тихомир Катранджиев, началник на сектор „Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност“ към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН).

„Около 30 души от евакуираните са пътували в автобус, чийто шофьор не е спрял на сигнал да не влиза в събралата се на пътя вода в с. Бранище, и е бил понесен от нея. Превозното средство е изтеглено от служители на РДПБЗН, а за хората са се погрижили техни близки“, каза още гл. инспектор Катранджиев.

Сред евакуираните са и двамата възрастни, които снощи бяха изведени от домовете си по улиците „Арда“ и „Ивайло“ в град Добрич. Останалите са граждани, закъсали с автомобилите си.

Подадени са сигнали към момента за 44 наводнени адреса. Очаква се да постъпят още, които ще бъдат отводнени при нужда. Водата обаче е започнала да се отдръпва.

Заради прииждаща вода от близкото с. Богдан, около 2:00 часа през нощта е имало опасност от преливане на канала, но това не се е случило. Няма поражения и обстановката е нормализирана.

Служители проверяват проходимостта на дерето в района на парка. При нужда от почистване ще се търси съдействието на Общината, в случай че предстоят още проливни дъждове. Това съобщи за БТА Дарин Димитров, директор на РДПБЗН.

Реагирано е и на четири сигнала за паднали дървета – две в Шабла, едно в Кранево и едно в Генерал Тошево. Няма данни за пострадали хора.


Share Follow

Leave A Reply