Тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже, беше изхвърлено от морето, съобщи Нова тв. Това е 18-годишният бесарабски българин Данила Юраш. Продължава търсенето на братовчед му Дмитрий Чебан.

Двамата са са изчезнали между плажовете „Каваци“ и „Смокиня“. Те са били на плаж с още хора през вчерашния ден и са влезли в морето около 15:00 ч. Два часа по-късно съпругата на Дмитрий подава сигнал на спешния телефон, че мъжете са в неизвестност.

Съпругата на Дмитрий Чебан публикува във Facebook призив за помощ като разпространи и снимка на изчезналите.

Спасителната операция беше възпрепятствана от бурното море, дъжд и гръмотевици през отминалата нощ. Но днес към акцията по издирването на Дима и Данила още на разсъмване работят два гранични катера. В спасителната акция се включват и служители от полицейското управление в Созопол, както и много приятели на младото семейство.

Бурното море трудно позволява влизане на джетове, но спасителните екипи очакват морето да утихне и подобряване на метеорологичната обстановка. Граждани, съпричастни от апела на Надя Чебан в социалните мрежи, се включват с дронове в търсенето.

Дмитрий Чебан живее отдавна в Бургас заедно със своята съпруга Надя, която е гримьор. Младото семейство има малка дъщеричка.


Share Follow

Leave A Reply