Служителите в ресторантьорството и хотелиерството масово отказвали да плащат високи осигуровки, преди началото на COVID кризата. Ако даден работодател поставял това като условие, офертата му била отказвана. Това заяви в ефира на „Събуди се” по Нова тв председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

заведения

Алибегов подчерта, че противно на очакванията, това лято е било по-слабо от миналогодишното за туристическия бранш. За сметка на това разходите на хората в този бизнес са скочили с 2,5 – 3 пъти.

Алибегов заяви още, че от бранша в момента просто оцеляват, няма печалби, инвестициите в каквто и да било са спрели, а след COVID банките не искат и да чуят за туризъм, тъй като се води несигурен сектор.

Той подчерта, че евентуално увеличаване на данъците в настоящия момент е невъзможно и би било „самоубийствено за икономиката”.

„Няма никакви мерки в подкрепа на бизнеса, потреблението е с над 40% по-ниско, а разходите – повече от два пъти по-високи. Като цяло бизнесът не е конструиран да живее от компенсации от държавата, а от печалби”, заключи Алибегов.


Share Follow

Leave A Reply