Не трябва да се изключва възможността България да изпадне в спирала от избори, каквато имаше през 2021 г. Това прогнозира пред Нова тв, политологът Димитър Ганев от „Тренд“.

Според Ганев, в следващото Народно събрание коалицията, която управляваше и подкрепяше кабинета „Петков“, категорично няма да има мнозинство.

Коалицията, която управляваше, и подкрепяше кабинета „Петков”, категорично няма да има мнозинство в следващото Народно събрание. Тези четири формации няма как да имат мнозинство. В България със сигурност ще има друг тип конфигурация”, каза още политологът.

Според него единствената възможна хипотеза за коалиционна формула, за да застанат определени формации на една маса и да постигнат споразумение, е следната:

„Няколко партии ще формират мнозинство около определена програма и кабинетът няма да бъде съставен от ярки партийни лица и в него няма да присъстват политически лидери“. 

Той смята, че другият вариант е да се отиде на нови избори.

„След нов вот вероятно социално-икономическата ситуация ще предполага, че кабинет със сигурност трябва да се направи. Можем да се окажем в много тежко икономическо състояние, в която всяка една претенция „няма да съм този или онзи” може да изглежда като глупава прищявка”, коментира още политологът.

 


Share Follow

Leave A Reply