Двама служители на руското посолство в Кабул бяха убити днес при бомбена експлозия, станала в района на дипломатическата мисия, предадоха световните агенции, като се позоваха на руското министерство на външните работи, предаде Нова тв.

Нападението е станало в 10.50 ч. местно време в непосредствена близост до посолството. Неидентифициран нападател е задействал взривно устройство, при което са загинали двамата служители на мисията, се казва в съобщението.

Най-малко един цивилен също е загинал при взрива. Очаква се бройката на жертвите да нарасне. Най-малко 10 души са били ранени при експлозията.

Според очевидци взривът е станал в момент, в който пред посолството са чакали афганистанци за издаване на визи. В някои местни медии се появиха дори информации за между 8 и 10 жертви и за 15 ранени.

Според „РИА Новости” взривът е станал, когато руски дипломат е излязъл при чакащите отвън граждани, за да извика имената на онези кандидати, които трябвало да получат визи.

Зоната на посолство и околните улици са отцепени от талибанските сили за сигурност. Никой не е поел отговорност за атаката.


Share Follow

Leave A Reply