Евгений Тодоров и родственици на покойната журналистка Нери Терзиева ще получат в Деня на Съединението отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“, с което тя бе удостоена посмъртно, съобщи Нова тв.

Общински съвет – Пловдив удостои Терзиева и съпругът ѝ с най-високото почетно отличие на Града под тепетата през юли. Евгений Тодоров е удостоен със званието заради значителния си принос в обективната, честна и критична журналистика, както и авторството си на публицистични книги и сценарии за филми, допринесли за националния и международен престиж на Пловдив.

Званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ посмъртно е присъдено на Нери Терзиева във връзка със значителния ѝ принос в модерната журналистика, изключителен професионализъм и радетел за свободата на словото.

Като част от церемонията на Евгений Тодоров ще бъде връчен почетният знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка. Родственици на Нери Терзиева ще приемат отличието.


Share Follow

Leave A Reply