Руският президент Владимир Путин пристигна на полигона Сергеевский в Приморския край на Далечния изток, където ще наблюдава ученията „Восток 2022“. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде БНР.

Президентът се намира на полигона Сергеевский, където тече финалната част на ученията „Восток 2022“, както и се провежда заседание с представители на министерството на отбраната, допълни Песков. Той уточни, че в съвещанието участват министърът на отбраната Сергей Шойгу и ръководителят на Генералния щаб Валерий Герасимов. Срещата е закрита за медиите.

В програмата на ученията е предвидено прилагане на всички видове оръжия, включително оперативно-тактически ракетни комплекси „Искандер-М“. И превземане на населено място с масиран удар с артилерия и авиация, както и преминаване в настъпление, а също и разгром на основната група войски на противника.

В маневрите участват военни от Азербайджан, Алжир, Армения, Беларус, Индия, Киргизстан, Китай, Монголия, Таджикистан и Русия, а също Казахстан, Лаос, Мианма, Никарагуа и Сирия.


Share Follow

Leave A Reply