„Искам да поздравя правителството за последователните усилия за овладяване на инфлацията в страната. От снощи цената на бензина е под 3 лева. Това е началото на един процес”, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

„Намаляването на цената на газа с 30% са реални резултати, постигнати с усилия и много работа. Когато едно правителство работи в интерес на бизнеса и хората – резултатите са налице”, продължи Радев.

Относно дискусиите на европейско ниво за вероятно ограничаване на потреблението на газ и ток, Радев каза, че докато има служебно правителство, няма да има ограничение на потреблението на ток. „България е производител на електрическа енергия, България е износител. И българите няма да стоят на тъмно”, каза Радев.

В момента Европа се опитва да предотврати социалното напрежение и да се гарантира политическо спокойствие за сметка на жертване на пазарните механизми, чрез въвеждане на мерки, които са ни познати от едно по-далечно минало и с огромни компенсации, които са с непредвидими последици каза Радев.

снимка: БГНЕС

Основната задача на служебното правителство, не е да ограничава потреблението и производството, което е сигурен път към стагнация, а да търси най-евтините суровини, независимо откъде, и да предоставя най-добрите условия за българския бизнес и граждани, продължи Радев.

„Газпром” не е панацея, а една от възможностите и те ни дължат доставка на газ, каза още държавният глава. Той определи разговорите за газа като дълги и сложни.


Share Follow

Leave A Reply