„Те имат много пари, наели са най-добрите фирми за пиар – и черен, и бял. 30 дни ги няма, по стотинка на ден, бензинът падна с 30 ст.“ Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в рамките на предизборната си обиколка в Хасково.

асен василев и кирил петков

„Говорят за арести, тези разследвания ще ги направим, има разследващи организации тук и в чужбина. Тея посреднически фирми, говорим за 4,760 млрд., по сметки на НСИ, са заминали към Русия. Има и трагични събития по високите етажи на „Газпром“, на „Лукойл“, това съм видял по новините. Василев сам се опровергава с казаното от Радев, ние даже и не се месим в спора. Българите вече се объркаха, ето, вие сте зареждали през тези месеци на бензиностанциите и знаете какво е движението на цените. И служебното правителство, като спря една част от кражбата, с 30% са свалили, другите 70% къде са? Трябва да ги свалят още утре! Става въпрос за стотици милиони кражба, ние ги смятахме по 30 млн. на ден, 900 млн. на месец. Плаха е, но е правилна посоката им, да не чакат да изтекат още 700-800 млн. в следващите дни“, обясни Борисов.

кирил петков и асен василев в нс

„Василев сега се сети, че идва отоплителният сезон. С кой ли не съм работил през последните 20 г., но такива не съм чул даже и от Сашо Томов. Те спряха договора с „Газпром“ и оставиха държавата с един танкер. Нашето хранилище е пълно наполовина и има наглостта да обвинява служебното правителство. С какво „Промяната“ е допринесла за тази връзка? Те казват, че не им стигнало времето? Рашков беше година и половина министър, те бяха служебни министри при Радев, правеха политиката на служебното правителство на Янев и Радев“, продължи Бойко Борисов.

„Излизат тези хора с опорките си и ни казват, че не им стигнало времето за година и половина. Първата международна среща, която са провели Кирил и Асен, е била в министерство на финансите с „Лукойл“, каза Бойко Борисов.

„Можем да помогнем и сега“, каза Борисов и припомни, че по негово време, е нямало мигрантски натиск, а брутният вътрешен продукт е растял със стабилни темпове.

„Каква градска десница ми говорят? Те, ако имаха елементарен принцип, с БСП не трябва да си говорят. Мога да се обзаложа, че и зад Океана вече не ги приемат“, отсече още лидерът на ГЕРБ.

„Ние сме държава, която носи всички рискове от Запорожие, всеки ден заради това гледам новините, става ми притеснително. Всичко друго България си произвежда – ток, храни и всичко. В сряда ще представим един мащабен план за възстановяване във всяка една сфера, екипите на ГЕРБ го разработиха, те за две години и план не внесоха. Тази война трябва да свърши, тя е лоша и за украинците, и за руснаците, още по-лоша е за нас, които им търпим нападенията. Незабавно да спрат тази кръвопролитна война. И затова ще помагаме, оръжие, каквото е необходимо. Усещате ли в гласа на Ердоган, че каза от Босна на Гърция, че някоя нощ може да ги навестят? Те са ни съседи. Украйна и Русия се бият, Косово и Сърбия щяха да се сбият заради едни табели. И вместо да вземем пример от надписа на парламента…

снимка: informo.bg

Най-добрата зелена батерия в света е ПАВЕЦ „Чаира“, най-доброто, което са направили комунистите, трябва да строим язовири, падове, вецове. Ще дойде едно младо и зелено поколение и ще кажат за соларните паркове да се махат тези стъкла, те са и грозни. Светът се променя, едните против въглищата, другите против ядрената енергия, България има всичко – реки, трябва да ги ловим. Климатът се променя, в сряда ще представим плана, ползвахме най-добрите хидроинженери. Който иска да ни пенсионира. Който има подобен документ, с тях сме“, завърши Бойко Борисов.


Share Follow

Leave A Reply