Кметът на Поморие обяви частично бедствено положение. Градът остана без ток, а много улици бяха под вода след буря, която премина през някои курорти на Южното Черноморие.

Невиждана, според местните хора, мощна буря връхлетя Бургас и околните населени места малко след 16.00 часа. Най-тежка е ситуацията в Поморие, където е в сила частично бедствено положение.

Вятърът срути покрив на закрит басейн, пълен с хора, в хотел в града. Две жени са пострадали леко, останалите туристи са се отървали само с уплаха.

Спасен е мъж, който е паднал от борда на яхта в морето край Поморие. Той е бил изваден на сухо от хора от съседен плавателен съд и е в добро състояние.

Жена, която правела кални бани, когато бурята се разразила, е била отнесена от вятъра и пусната обратно в калта, заяви кмета на Поморие. За щастие, тя не е пострадала.

Пред БНТ кметът на Поморие Иван Алексиев заяви, че щетите са огромни – електрическата подстанция, която захранва града и околните села, не работи. Нанесени са много материални поражения по сгради и коли. Има и много паднали дървета.

„Екипите на ЕВН работят, но в близките 24 часа не се окачва да има ток. Това означава, че тази вечер Поморие е на тъмно, уличното осветление не работи. Затова съм помолил полицията, ако могат, да изпратят допълнително полицейски сили. В постоянен контакт съм и с областния управител проф. Нейкова, но и тя не може да пристигне, защото пътят Поморие – Бургас е затворен. Дори и в тъмното, в момента, пожарникарите режат дървета и освобождават улици.“, каза Иван Алексиев.

Десетина яхти са отнесени навътре в морето.

По-рано стана ясно, че около 10 яхти са били завлечени в бурното море, а един човек е паднал зад борда.

 


Share Follow

Leave A Reply