В Поморие е обявено бедствено положение, след силната буря и в града няма да има ток поне 24 часа. Ситуацията в града остава най-тежка. Заради бурята покрив се срути над туристи в закрит басейн на хотел. Леко пострадали са две жени. Мъж беше спасен след като падна от борда на яхта, а жена беше вдигната във въздуха от вятъра, след което пада на земята. За щастие, тя не е пострадала.

Километрични опашки от автомобили се образуваха на пътя Поморие-Бургас след ураганната буря в района. Хората чакат с часове в автомобилите си докато аварийните екипи разчистват пътното платно от паднали дървета и клони. Заради разчистването на пътя трафикът се пуска и се спира периодично.

При влошаване на ситуацията и ивентуални нови бури, има готовност за свикване на извънреден областен щаб. За утре в областта е в сила предупреждение от най-ниска степен – жълт код за силен вятър.

Повече от 100 са сигналите за щети – най-вече паднали дървета, покриви, изолации и блокирани улици, предаде БНТ.

Проф. Мария Нейкова е областен управител на Бургас.

„Щетите са огромни, тепърва предстои да бъдат остойностени. Има няколко пострадали, но без опасност за живота”, разкри тя пред Нова тв.

Собственик на лодка разказа, че плавателният му съд е сред пострадалите. Изхвърчал е покривът на заведение в близост, който е счупил неговата и съседната лодки.

Кметът на Поморие Иван Алексиев заяви, че частичното бедствено положение ще остане до понеделник. При бурята, която била с ветрове до 120 км/ч, дори мобилните оператори нямали покритие на мрежата, каза още градоначалникът.

Освен Поморие, бурята удари Бургас, Несебър, „Слънчев бряг“ и Созопол.


Share Follow

Leave A Reply