Има риск за националната сигурност, но няма пряка заплаха. Това заяви на брифинг военният министър Димитър Стоянов по повод обявената частична мобилизация в Русия.

„Риск за националната сигурност на България има, но пряка заплаха – няма. България е член на НАТО. Това гарантира националната ни сигурност“, поясни министър Стоянов. “Всеки един горещ конфликт, като този в Украйна, е риск за националната сигурност. Като се започне от потока от бежанци, с използването на икономически средства, това води до влияние на националната ни сигурност. Ние го усещаме сами. Виждаме какво става с цените“, допълни още той.

Created with RNI Films app. Preset ‘None’

По време на редовното заседание на Министерски съвет днес са приети 3 документа, свързани с Министерство на отбраната: безвъзмездно предоставяне на хуманитарна помощ на Украйна, програма за приоритетни инвестиционни разходи на Министерство на отбраната и проект за инвестиционен разход за придобиване на 8 броя самолети Ф-16. “Българската армия е подценявана повече от 30 години. Технологично ние изоставаме значително от нашите съюзници. Съвременната геополитическа среда изисква от нас да помислим в посока модернизация на българската армия. Тя е необходима и важна”, категоричен бе Стоянов.


Share Follow

Leave A Reply