По обвинение в сексуално насилие румънски свещеник е задържан по обвинение в сексуално насилие, съобщи БТА.

След като жена се е оплакала, че е била сексуално насилена по време на изповед, Висарион Алекса е задържан от полицията и след това поставен под съдебен контрол на 17 септември. Според разследващите нападението е извършено на 23 април.

Днес съдът в Букурещ реши, че свещеникът ще остане под съдебен контрол през следващите 30 дни и отхвърли жалбите, подадени от него и от прокурорите.

Миналата седмица архиепископията на Букурещ обяви, че е взела решение да отстрани Висарион Алекса от служение, да отнеме длъжността му на енорийски свещеник и да го информира постоянно за хода на съдебните разследвания. Институцията заяви, че след произнасянето на съдебната присъда и в зависимост от нея ще съобщи и църковните санкции, които ще бъдат наложени на свещеник Висарион Алекса.

В. „Адевърул“ информира, че през последните дни срещу него са подадени още пет жалби за сексуално насилие. Прокурорите ще проверят новите жалби и най-вероятно те ще бъдат включени в делото, по което той вече е с наложена мярка съдебен контрол, посочва вестникът.

Дисциплинарната комисия към Архиепископията на Букурещ е поискала обяснения от свещеник Висарион Алекса и той е направил самопризнания.


Share Follow

Leave A Reply