В България неканен се ходи само на имен ден. Това обаче в Канада не го знаят. Затова най-вероятно не го знае и престоялият няколко месеца на поста премиер на България Кирил Петков.

Съпредседателят на ПП нахлу в студиото на БТВ по време на дебат, който беше планиран предварително и в който участие трябваше да вземе Венко Сабрутев от ПП. Последният не отишъл по „лични причини“ и Кирил Петков, загрижен ПП да не остане непредставена, влетя в ефира на частната медия.

Поведението на Кирил Петков четири дни преди изборите показва освен абсолютна липса на възпитание, неспазване на правилата и неуважение към медията и политически опоненти, показва и крайно отчаяние.

Само лидер, който е наясно, че губи огромна част от избирателите си, че потъва в политическото небитие, че изпада от сцената на собствената си партия и че се страхува от самотното носене на политическа отговорност за поразиите от престоя си в изпълнителната власт, е способен на такъв отчаян, срамен и потапящ партията си политически ход.

Големият дебат по БТВ показа ясно, че ПП, благодарение на съпредседателя си може би се разминава дори с второто място в неделя. Кирил Петков очевидно няма доверие на нито един от съпратийците си. Оправданието му, че нахлува неканен в ефира на най-голямата частна медия, защото ще се обсъждат важни теми, изглежда нелепо на досегашните ежедневни твърдения, че в ПП всички са млади, умни, честни, подговени, проевропейски ориентирани, с ясна визия хора, готови да си „довършат работата“.

Поведението на Кирил Петков, освен всичко, е обида за останалите участници. Представителят на ГЕРБ Деница Сачева напусна предаването, останалите се оказаха възмутени, но останаха в ефира на БТВ.

А Кирил Петков вместо да изглежда пръв сред равни, се постави в ситуацията „по-добре пръв на село, отколкото последен в града“.

„Забрави за правилата. Ще Променяме играта. Само ние ще сме важни. Може ли някой нещо да ни каже. Забрави за правилата ще Променяме играта. Само ние ще сме важни. Кой може нещо да ни каже.“, пееше лидерът на ИТН Слави Трифонов, много преди да стане партиен ръководител.

Изглежда, че съпредседателят на ПП Кирил Петков е приел метафоричния и иначе любовен текст на „Стоп. Забрави за правилата!“ за наръчник на отчаяни политически лидери.

 


Share Follow

3 коментара

  1. Анонимен

    Много изгодно пропускайте втория също не предвиден представител на ГРОБ… ПОДЛОГИ!!

Leave A Reply