Започна официалната церемония, на която президентът Владимир Путин обявява присъединяването към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. „Милиони хора направиха своя еднозначен избор по време на референдума“, заяви в началото на речта си руският държавен глава. И направи историческа ретроспекция, в която подчерта, че „много поколения руснаци са се борили за тези земи“.
„Време е милионите жители на тези региони, които години наред бяха репресирани, да се завърнат в своето историческо отечество“, допълни Путин, изтъквайки, че това са хора, които говорят руски език и имат самосъзнание на граждани на Русия.

Президентът призова семействата на руските войници, техните жени и деца да проявят разбиране към мисията, за която се борят бащите, синовете и мъжете им в Украйна.

Той разкритикува САЩ и Запада, обвинявайки ги, че се опитват да поставя Русия на колене, още от разпадането на Съветския съюз насам. „Искат да превземат Русия с техните нови валути и технологични разработки. Западът се опитва да отмени културата на Русия. Те са неспокойни, че съществува такава богата страна“, заяви Путин, изтъквайки огромните природни ресурси на страната.


Share Follow

Leave A Reply