Първият осъден за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори е 57-годишен мъж от плевенското село Ставерци, съобщи Нова тв. Той е получил 8 месеца условно с три години изпитателен срок, след като плевенският съд одобри споразумение между Районната прокуратура в Плевен и защитата му.

Осъдителната присъда е вследствие от полицейски действия в рамките на специализирана операция, проведена вчера на територията на община Долна Митрополия. Множество претърсвания, изземвания, обиски и разпити на свидетели извършиха служители от РУ Долна Митрополия и ОДМВР – Плевен.

В колата на задържания бе открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници лични данни – три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия. Събрани бяха доказателства, че на конкретна дата и място в града, той е провеждал лични срещи, при които е записвал данни от личните карти и е уверявал, че ще плати по 40 /четиридесет/ лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

Мъжът е направил самопризнания. Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за срок от 3 години.


Share Follow

Leave A Reply