Много предсказатели казваха, че „Продължаваме Промяната“ ще изчезне, ще се срине. Резултатът от изборите не е особено негативен. България трябва да се развива в три посоки – европейската, борбата с корупцията и социалната посока. Това коментира пред БНР, проф. Николай Денков от ПП, бивш инистър на образованието.

„Виждате, че са под заплаха. Една от партиите, която получи 10%, настоява да се излезе от ЕС и НАТО. Други две партии, които в момента са във водеща позиция да направят правителство, нямат никакъв проблем с корупционните схеми. Друга една от партиите, много повече настоява за фискалната дисциплина, вместо да настоява, че хората трябва да получат подкрепа. Части от ДБ много повече държат на фискалната дисциплина, отколкото на подкрепата за хората“, коментира Денков.

Денков е категоричен, че ПП ще работи за това да бъде системна партия с тези принципи.

„ПП не е дошла за едни избори, за една или за две години“, допълни той.

Денков смята, че ПП е успяла „да сплоти“ ДБ и БСП.

По думите му търсеният правилен баланс не може да бъде за сметка на толерантност към корупцията.

„Това, по което няма компромис, е борбата с корупцията. Ако ние не преодолеем този проблем за България, тя няма бъдеще.“

бгнес

По думите му сформирането на обща парламентарна група с ДБ би имало смисъл, в случай, че има възможност да се състави правителство.

„Но ако ние сме в малцинство, това не би помогнало с нищо“, поясни Денков.

„С този избор – ако ГЕРБ и ДПС наложат отново техния модел на управление, очевидно се връщаме назад. Това не е пътят на съвременна България“, смята Николай Денков.

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply