Русия разполага с необходимите средства, за да поддържа четирите региона в Украйна, които руският президент Владимир Путин анексира миналата седмица, а тези средства са част от държавния бюджет на страната, заяви финансовият министър Антон Силуанов пред Държавната дума, цитиран от Ройтерс, предаде Нова тв.

„Приоритет за следващите три години ще бъде пълната интеграция на новите региони“, каза Силуанов, без да посочи конкретни суми. „Федералният бюджет разполага с необходимите ресурси както за гарантиране на социалните стандарти, така и икономическото възстановяване на регионите“.

Русия анексира четири региона на Украйна след проведени референдуми, които Западът и Киев не признават и твърдят, че нарушават международното право.

Руският бюджет за настоящата година предвижда приходи от 27,7 трилиона рубли и 29 трилиона разходи, което преди дефицит от 1,3 трилиона рубли или 0,9 на сто от БВП, сочат данните на финансовото ведомство. Очакванията са дефицитът да нарасне до 2 на сто през 2023 г., преди да се свие до 0,7 на сто през 2025 г.


Share Follow

Leave A Reply