„Хората искат правителство. Сега е важно кой е на страната на Украйна и кой – не. Ако искаме да тласнем държавата към нови избори – това е идеално за Путин.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг. „ПП оставиха в крах състоянието на държавата. Асен Василев знае какъв обран бустан е оставил“, посочи още Борисов. По думите му, победата на ГЕРБ е морална. „Това е триумф на мракобесието“, каза той.

„Аз винаги съм мислил какво следва за държавата. Затова ще предложим контактна група, преговарящи екипи и ще покажем хора с безспорна репутация, компетентни по актуалната тема за Путин“, предложи Борисов. „Народът на никого не даде самостоятелно право да управлява. Народът каза: „Стига сте враждували, намерете начин, защото всички избиратели страдат еднакво”, заяви още Борисов.

снимка: БГНЕС

„Ще се опитаме да успоким ситуацията, някои ще го наречат национално съгласи, други експертно. Ако искат управление и без лидери“, посочи още лидерът на ГЕРБ. Той настоя, че не поставя условия: „Нито искам да съм министър, нито депутат, нито премиер. Искаме да мине зимата и народът да оцелее по най-добрия начин“.


Share Follow

Leave A Reply