На свое заседание Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство от 17 “За” и 2 “въздържали се” реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат участие в заседанието на Националния съвет на БСП и да гласуват на днешното заседание. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

снимка: БГНЕС

 

В централата на партията се провежда Национален съвет, за да обсъди резултатите от парламентарните избори. Вотът изпрати левицата на пето място в парламента.

снимка: БГНЕС

Събрахме близо 90 подписа за оставката на Корнелия Нинова”. Това заяви пред журналисти Калоян Паргов преди началото на Националния съвет на БСП, съобщава БГНЕС. “Има вероятност да надделее разумът”, каза още той.

Паргов подчерта, че Националният съвет е свикан, за да може като най-висш орган на партията да обсъди “тази унизителна ситуация”, в която се намира левицата, а именно едноцифреният резултат, получен на изборите.

“Това означава, че една партия като “Възраждане”, която не ви допуска до пресконференции, само до преди няколко години беше 1%, а днес е вече и тя пред нас”, допълни Паргов. Той добави, че не е нормално за една стогодишна партия, която е била твърдо вляво, днес да бъде изместена от една център-либерална партия като “Продължаваме промяната” и от “Възраждане”.

“Доколкото разбирам и самата Нинова е поискала вчера на бюро да има промяна в устава, само че зависи кой каква промяна иска и как си я представя.”, обясни Паргов по повод намерението за промени в устава на партията.

Според него днес в левицата ще си играят с два дневни реда — този, който бюрото ще спусне и този, който Паргов и искащите оставката на Нинова си представят. Паргов е категоричен, че БСП никога не е била лидерска партия, а партия на колективния дух, в която има сбор от лидери, които колективно спорейки и дискутирайки помежду си решават проблемите.

снимка: БГНЕС

“Въпросът с оставката на Корнелия Нонова не стои на дневен ред”, заяви Атанас Зафиров, който е член на Изпълнителното бюро на партията и ще бъде депутат в 48-ото НС.

От БСП остават категорични, че няма да преговарят с ГЕРБ за бъдещо управление.


Share Follow

Leave A Reply