БСП няма да отиде на разговори с контактната група, предложена от ГЕРБ. Това обяви по време на пресконференция на левицата лидерът й Корнелия Нинова, след Националния съвет на левицата. Пленумът на БСП продължи почти седем часа. На него ръководството на партията по-рано през деня реши да не присъстват Кирил Добрев, Георги Търновалийски, двама социалисти от Пловдив и Калоян Паргов. 17 души са гласували „за“ и 2 „въздържали се“ обясни Нинова, като уточни, че решението е взето преди заседанието на съвета от контролната комисия на партията.

снимка: БГНЕС

 

След съвета Корнелия Нинова обясни и решението на партията да не участва в разговорите с контактната група, която ГЕРБ предложи за съставяне на правителство. Тя направи уточнение, че при връчване на мандати на други парламентарни групи, партията ще излъчи екип.

„Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”.Няма да се явим на разговори с контактна група, предложена от ГЕРБ. Отговорността за съставяне на кабинет е на ГЕРБ и партиите, които свалиха нашето правителство. Избрахме отговорен екип за другите мандати, когато дойде време за разговори”, обясни Нинова пред журналисти.

Националният съвет на БСП е излязъл с решение, че левицата ще проведе конгрес на 11 февруари.


Share Follow

Leave A Reply