Решението да не влизаме в коалиция с ГЕРБ и да бъдем конструктивна опозиция не трябва да бъде изненада за никого. Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова тв Калина Константинова от „Продължаваме промяната”.

„Ако сте проследили много внимателно начинът, по който проведохме нашето управление и след това проведената от нас кампания – не би трябвало да сте изненадани. Изненадата идва от факта, че хората са свикнали след изборите политиците да променят позициите си, да се обърнат като палачинка и да направят компромиси, които избирателите им не очаквали от тях. Ние имаме изключително постоянна позиция, която няма как да се отметнем от нея”, категорична е тя.

Според нея подадената ръка на партиите от страна на Бойко Борисов е „опит за търсене на смокинов лист“

„Опит за подвеждане ние да се отметнем от думата си”, посочи Константинова. И допълни: „Всичко, за което сме работили през последната една година – е срещу начина на управление на ГЕРБ през последните 12 години”, зяви Константинова.

По думите ѝ няма смисъл от разговори с контактна група за сформиране на кабинет.

„ГЕРБ трябва да поеме своята отговорност и да сформира кабинет. Миналата година бяхме поставени в същата ситуация и успяхме да намерим пресечни точки и политики, които да ни помогнат да сформираме кабинет. Те са тези, които в ситуация на множество кризи, събориха това правителство с вето на недоверие“, заяви тя.


Share Follow

Leave A Reply