Една от грешките, която допусна „Продължаваме промяната“ е, че влезе в коалиция с „Има такъв народ“. Това заяви пред БТВ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер Кирил Петков.

„Да направихме грешки. Може би първата беше, че влязохме в коалиция с Троянски кон – „Има такъв народ“. В тежки времена трябва да можеш да имаш коалиция, на която можеш да разчиташ. Втората, е, че дадохме на всяка една партия да има отговорността върху различно министерство. Отговорността винаги се пада върху мандатоносителя, а контролът се губи“, заяви Петков.

Петков заяви, че от ПП са получили сигнали за купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС по време на изборите.

„Дойдоха сигнали до нас, че са купувани гласове и от ГЕРБ, и от ДПС по време на изборите. Никога няма да чуете, че ПП си служи с инструмент на корупция“, заяви Петков.

Според него причината ПП да загубят 167 000 от избирателите са по-високите цени, „които заляха България“.

„Човек никога не може да бъде разочарован от избирателите. Това, което осъзнахме, че на много семейства животът е станал по-труден заради инфлацията, която заля цяла Европа, както и заради газа. Не вярвам, че тези неща са дело на нашето правителство, но ги разбирам“, добави той.

Петков обясни, защо отказват да влязат в коалиция с ГЕРБ:

„Не допуснахме да излъжем нашите избиратели, да си затворим едото око заради корупция, за да има стабилност. Не допуснахме да направим задкулисна сделка. Много ясно преди изборите заявихме, че ще гоним до дупка корупцията на старото управление. Независимо дали сме опозиция, или не за решения за България, които вярваме, че са правилни, ще гласуваме „за“, заяви Петков.

Петков уточни, че ПП ще подкрепи увеличение на минималната работна заплата, вдигане на пенсиите, повишаване на прага на ДДС за малките фирми.

„Склоннни сме да гледаме напред, но не сме склонни да се хващаме на театрални престъпления“. Така Петков коментира изказването на Борисов: „Всички сме правили грешки, но в нашата религия има и прошка“.

Петков поясни в какво е сбъркало служебното правителство.

„Имаше няколко неща, които служебното правителство сбърка. Първата голяма грешка е, че мислеха, че ние сме виновни за прекъсването с „Газпром“. Убедиха се, че каквото и да правят, когато едната страна не иска да ти продава газ – не можеш да я привлечеш“, каза той.


Share Follow

Leave A Reply