Войната по пътищата с пияни и дрогирани шофьори показва, че цяло едно поколение в страната израсна без разгърната система в страната за масов спорт, природосъобразен начин на живот, за патриотично възпитание. Това зави президентът Румен Радев пред журналисти на турнира по гимнастика „Ямбол22“.

„Трябва да си върнем нашата младеж и съм убеден, че ще постигнем резултати“, коментира Радев, приветствайки участниците в турнира, който е част от инициативата „Спортувай с президента“.

„Обнадежден съм – виждате, че когато има воля, желание, визия за бъдещето, инвестираме в най-важното – здравето и работоспособността на нашите деца. България има нужда от бъдеще, което може да се кове само от физически и психически устойчиви млади хора. Млади хора с патриотично възпитание, които могат да преодолеят всички предизвикателства на бъдещето“, каза той.

Успоредно с турнира по гимнастика се провежда и „Президентски тест“, който има за цел да насърчава физическата активност сред българските деца. Инициативата обхваща все повече общини, отбеляза още Радев.


Share Follow

Leave A Reply