ГЕРБ полага усилие да има диалог между партиите. Трябва да си постигнал и резултат за да бъдеш в управлението. Това заяви пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

„Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят. Логично е първата политическа сила да е носеща конструкция на едно управление“, заяви Биков и допълни, че между партиите има теми за разговор. „Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг“.

Биков посочи, че „Продължаваме промяната“ са по-радикална левица от БСП:

„Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние на това, означава да продължим да затъваме в кризата… Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие. Ние сме длъжни да опитаме. Заради това сме готови да подадем ръка на тези, които са ни хулили и стигматизирани. Нов предсрочен вот би изиграл ролята на капката, която да прелее чашата и да разпадне българската политическа система. Политическата криза има правила, тя може да бъде решена по неудобен за политическите лидери начин. Когато се правят жертви, когато общественият интерес се поставя над личния и над партийния“.

По думите му успехът на ГЕРБ се изразява в това, че не се е радикализирала и продължава да е отворена формация:

„Всяка радикализация води до маргинализация“, заяви Биков.

 

 


Share Follow

Leave A Reply