Ако партиите не постигнат консенсус около първия мандат за съставяне на кабинет, ГЕРБ няма да бави процеса. Това заяви Екатерина Захариева по Нова тв. По думите ѝ обаче резултатите от изборите показват, че българският народ казва, че трябва да бъде намерен начин за коалиционен кабинет.

„Ние няма да казваме не искаме този да е министър-председател и тези да са министри. Нека започнем първо разговорите, за които считаме, че са най-важни за България в момента”, добави тя.

По думите й финансовата политика на „Продължаваме промяната“ ни е отдалечавала от еврозоната.

„Поне „Да, България” и ДПС са много ясно „за” това. За „Продължаваме Промяната” имам съмнения предвид факта, че всичко, което правиха във финансовата политика ни отдалечаваше от еврозоната”, уточни политикът.

Захариева поясни, че по време на разговорите предстои да се уточни дали хората в евентуален кабинет ще бъдат експерти.

„Това ще бъде политически кабинет. След като бъде подкрепен от партиите в парламента, той е политически кабинет”, каза Захариева.

Все още не е ясно дали партията на Бойко Борисов ще подаде ръка за втория и третия мандат. „Считаме, че е важно да има правителство. Българският народ очаква това от нас. Ние обаче спечелихме изборите – и нека видим какво ще стане с първия мандат”, заяви още тя.

От ГЕРБ-СДС ще изпратят свои представители на срещата, инициирана от БСП по въпросите за цени, доходи и бюджет.


Share Follow

Leave A Reply