Цените на газа са ясни. Бизнесът може да работи спокойно. Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба ни. През следващите 12-14 месеца България е обезпечена. Това коментира в студиото на „Събуди се” по Нова тв министърът на икономиката и индустрията в служебния кабинет Никола Стоянов.

„Ситуацията е изключително динамична. Ако преди два месеца ме бяхте попитали дали очаквам такъв позитивен сценарии – щях да кажа „не”. Да, ако войната ескалира, може да се случи всичко, но сега имаме дългосрочен договор с Азербайджан, към него можем да добавим и такива за LNG и тръбен газ”, добави той.

Стоянов беше категоричен относно рокадите в Министерството на икономиката, че не е уволнявал на ангро или анблок.

„Навсякъде съм взимал мерки, където виждам, че нещата не вървят добре. Нито един човек не съм освободил, който е избран с конкурс и има мандат”, уточни той.

По думите му е порочна практика нов министър да сменя ръководството на държавни дружества, затова се готвели промени в правилника.

„За осем месеца не беше пуснат нито един конкурс. Аз за два месеца пуснах всички конкурси навсякъде”, обясни той, като посочи, че желанието му е да има прозрачност в назначенията.


Share Follow

Leave A Reply