Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС. Той е прекрасен юрист изоставил кариерата си за да влезе в политиката в помощ на страната си. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” избраният за депутат от „Продължаваме Промяната“ акад. Николай Денков.

„Смятаме, че Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС. Прекрасен юрист, който остави кариерата си, за да влезе в политиката и да помогне на страната си“, заяви той.

По думите му първият работен ден на НС не може да завърши без избор на председател. „Ако има мнозинство – Росен Желязков от ГЕРБ ще бъде избран. Ако не се избере той, защото няма мнозинство – ето друга възможност. Доколкото знам правилата, няма как да завърши първия ден на НС, без да се избере председател”.

 

Денков уточни, че ще се реши на място дали ПП ще гласува за друг кандидат, ако ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ не подкрепят кандидатурата на Минчев.

„Ние виждаме един кандидат, който е представен. ГЕРБ имат техните аргументи – ние нашите. Ще видим на място какво ще се случи. Има и други партии. Може да има трета кандидатура, ако единият или другият кандидат не бъде избран”, уточни Минчев.

Денков коментира и възможността да има пробив на ГЕРБ при „Демократична България” за общо управление.

„Този въпрос трябва да е към колегите от ДБ. Но ясно мога да кажа, че както ние, така и ДБ казаха, че управлението, в което бихме участвали е това, което има ясна правосъдна реформа. И това не е самоцел. Няма как да намерите средства за каквото и да било друго, ако не решите проблема с кражбите в огромни размери, които се случват при сегашната структура на правосъдната система”.

„Никой не е готов за нови избори. Но ние ясно влязохме в предишните избори с ясното послание, че искаме да променим България. изборът е ясен – или продължаваме по стария начин, или търсим алтернатива”, категоричен беше той.

Според Денков ПП ще се опита да реализира програмата си, ако вторият мандат дойде при тях. „В нея извадихме 16 приоритета, които за нас са ключови. Ние ще ги поставим на масата. Ще говорим със сигурност с ДБ и БСП. Ако постигнем баланс с тях ще се опитаме да го реализираме. Според мен всеки отговорен политик ще се опита да направи правителство. И ГЕРБ ще се опита да сформира кабинет, защото България има нужда от такъв”, подчерта академик Денков.


Share Follow

Leave A Reply