„Аз не съм от ИТН, аз бях от гражданската квота само. Все пак изборите приключиха“. Това каза в ефира на БТВ Любомир Каримански, бивш депутат от ИТН и бивш председател на парламентарната бюджетна комисия. Каримански беше и кандидатът на ИТН за управител на БНБ, заради когото започнаха първите сериозни спорове и скандали в четворната коалиция – най-вече между ИТН и ПП, които тогава издигнаха като конкурент на Каримански за поста Андрей Гюров.

В момента Любомир Каримански е съветник на служебния финансов министър Росица Велкова. При нови избори не би се кандидатирал за депутат, защото не вижда политически формат, който може да го привлече.

„Не бих казал, че ме е разочаровала с нещо партията „Има такъв народ“. Напротив, аз извървях своя път, дадох каквото мога. Гледали сме и сме вървели в една посока“, уточни Каримански.

С лидера на ИТН Слави Трифонов за последен път е разговарял в деня на изборите – 2 октомври.

Като съветник на финансовия министър той смята за пресилени думите на Кирил Ананиев от ГЕРБ, че държавата фалира. Според Любомир Каримански проблем е фактът, че с пари от Плана за възстановяване и устойчивост се покриват социални плащания.


Share Follow

Leave A Reply