Нужен е диалог. Без него няма начин да се реши нито един проблем. Това заяви заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев след срещата на партията с контактната група за съставяне на кабинет, водена от бившия президент Росен Плевнелиев и Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.

„Разговорът беше много концептуален. Нужен е диалог между политическите субекти, защото без диалог няма как да бъде решен нито един проблем. А решаването на проблемите трябва да тръгне първо с решаването на политическата криза“, заяви Цонев.

Той уточни, че за да бъдат решени проблемите на хората и бизнеса трябва да бъдат използвани инструментите, дадени ни от ЕС и НАТО.

„Без военните инструменти на отбранителния съюз НАТО ние не можем да осигурим сигурността на държавата. Без икономическите инструменти на ЕС ние не можем да решим нито един икономически проблем. От членството ни в ЕС и НАТО идват инструментите за решаването на проблемите на страната и хората. Ето защо ние сме за евроатлантическо мнозинство, и изразихме своето разочарование, че в българския парламент има четири партии с явно изразена пронатовска и проевроепйска позиция, но с измислени причини да не съставят кабинет“, коментира депутатът от Движението за права и свободи.

Йордан Цонев подчерта още веднъж, че решаването на проблемите на хората минава задължително през решаване на политическата криза, която от своя страна не може да бъде овладяна без стабилно мнозинство и редовен кабинет.

Според него, без да е налице стабилно мнозинство в парламента, не трябва да се приема бюджета за догодина, защото „така ще подкопаем финансовата стабилност“.

От ДПС заявиха, че влизането на България в Еврозоната ще донесе само позитиви.

Йордан Цонев поясни, че от ДПС не са за промяната на формата на управление, т.е. не са за президентска република.

За хартиените бюлетини въпросът е по-широк. ДПС няма доверие в изборния процес, който се осъществява с тези машини по този начин, каза още Цонев.


Share Follow

Leave A Reply