Служебният министър на икономиката Никола Стоянов заяви пред БТВ, че очаква да има спад на инфлацията у нас. По думите му, сме минали пика на инфлацията.

„Очаквам инфлацията да тръгне надолу. Мисля, засега, че това беше пика. Много е важно бизнеса да има предвидимост, а компенсациите да продължат. Размерът е добър и трябва да остане такъв, но не да се раздава на всички на калпак, а да има формула, по която да се работи. Ще предложа компенсациите за бизнеса за енергетиката да останат до края на 2023“, обяви той.

снимка: dariknews.bg

Според него отстъпката от 25 ст./л гориво трябва да спре, заради по-ниските цени.

„КЗП е била използвана на политическа ПР. От 400 проверки има само няколко акта при проверките на райския газ, каза още Стоянов във връзка с новата опасна субстанция сред децата и проверките, които извърши Комисия за защита на потребителите.

Стоянов допълни, че основният фактор, който влияе на чуждестранните инвеститори да не инвестират у нас е политическата нестабилност. Стоянов няма статистика колко компании са се отказали заради фрагментираната нестабилна политическа обстановка в България.

Служебният министър на икономиката и индустрията увери, че България не изнася оръжия за Украйна. България изнася оръжия за много държави по света, но впоследствие къде отиват Стоянов не знае. Възможно е да изнасяме оръжие за страни, които снабдят Украйна, завърши Никола Стоянов.


Share Follow

Leave A Reply