10 законопроекта, касаещи основно увеличението на доходите е внесла БСП в Народното събрание. Един от тези 10 е за промени в Изборния кодекс, които да дадат възможност за гласуване и с хартия, освен с машина. Това коментира в „Денят започва“ депутатът от „БСП за България“ Христо Проданов.

снимка: БГНЕС

По думите му от левицата смятат, че има голяма група хора, които имат желание да гласуват, но по някаква причина се страхуват да го направят заради наличието само на машинно гласуване.

Проданов отрече изборните резултати на БСП, че се дължат само на липсата на гласуване с хартиена бюлетина.

„В никакъв случай, в Изборния кодекс не търсим вината или оправдание за резултатите на БСП. Но в крайна сметка това, както казах, е възможност, защото в никакъв случай ние не мислим, че тези хора, които се страхуват да отидат да гласуват с машините, че те гласуват само за БСП. Точно обратното – те гласуват за всички партии, но е важно тези хора да имат възможността да го нарпавят“, каза Проданов.

Проданов допълни, че от левицата са постъпили изключително принципно за избора на председател на Народното събрание – след 3 денонощия и 10 проведени гласувания. Той отхвърли обвиненията на други депутати, че от БСП са подкрепили Вежди Рашидов с уговорката те да получат подкрепа за предложението им за връщане на хартиената бюлетина.

Проданов призова служебното правителство да не се занимава с вътрешнопартийните въпроси в БСП, тъй като основната работа на един служебен кабинет е да организира честни и прозрачни избори.

Според него с оглед на идващата тежка зима е най-добре да има правителство. Той изключи възможността да подрепят първия мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство, а биха разговаряли с „Продължаваме Промяната“ за успешно реализиране на втория мандат.


Share Follow

Leave A Reply