Представители на най-голямата парламентарно представена партия в 48-ото Народно събрание ГЕРБ-СДС са на консултации при президента за съставяне на правителство.

„Искам да ви поздравя с победата на последните избори. Вярвам осъзнавате, че това е огромна отговорност, защото страната ни е в тежка политическа и социално-икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство, което може да поеме отговорност”, обясни в началото на срещата държавният глава.

По време на консултациите при президента с представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Радев влезе в спор с депутата Даниел Митов за предоставянето на военнотехническа помощ на Украйна.
Държавният глава предупреди, че неговата цел като върховен главнокомандващ на армията е да не допусне загуба на способности.

Радев посъветва ГЕРБ да се информират какво правят другите държави в процеса по модернизация и в парламента да бъдат изслушани ръководителите на специалните служби. Президентът оспори тезата на Митов, че България е слаб член на НАТО и че дава разнопосочни сигнали към съюзниците ни.


Share Follow

Leave A Reply