Депутатите не успяха да изберат председател на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Бяха издигнати и подложени на гласуване две кандидатури – на Радостин Василев от „Продължаваме промяната“ и на Халил Летифов от ДПС. След края на гласуването на кандидатите на ПП и ДПС от „Български възход“ издигнаха кандидатурата на Даниела Дашева за председател на спортната комисия, но след това оттеглиха предложението. Процедурата по избор на председател се отложи.
На този етап за комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите също няма излъчен председател, като беше подкрепен съставът само с предложените заместници и членове.

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на „Продължаваме промяната“ депутатът Иван Христанов да поеме председателството на постоянната парламентарна комисия по земеделието, храните и горите.
След почивката депутатите решиха процедурата по избор на председател на земеделската комисия да се отложи за утрешното пленарно заседание.


Share Follow

Leave A Reply