Някои от лидерите се намират все още в предизборна кампания и смятат, че трябва да се подготвят за следващите парламентарни избори. Ковачев даде пример с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Ковачев е категоричен, че европейските институции очакват най-накрая България да има правителство.

„Правителство, което да взима легитимни решения и политическите партии да не се държат като в предизборен период“, каза в ефира на БТВ Андрей Ковачев, евродепутат от Европейската народна партия.

„Те са заложници на това, че част от техния електорат не желае да има правителство с ГЕРБ. Съответно се държат като в предизборна ситуация. Трябва обаче да се преодолее това, което ни задържа назад“, смята евродепутатът.

„Трябва това его да бъде преодоляно и България да има стабилно правителство, което да работи за българските граждани“, допълни той.

Относно присъединяването ни към Шенгенското пространство Андрей Ковачев припомни, че от 11 години Европейският парламент и Европейската комисия са дали своята оценка, че България и Румъния са готови. Проблемът обаче с отпора на Нидерландия остава.

„Много е тъжно, когато 11 години една държава – Нидерландия, прави този проблем, който за мен е необоснован“, каза Ковачев.

Откриването на македонски културен клуб у нас – кой създава напрежение?

„По никакъв начин не трябва да повтаряме грозните сцени от Охрид и Битоля в Благоевград. Затова призовавам за ясна и категорична позиция, но не и за насилие, хвърляне на камъни. Цивилизовано да изкажем нашата позиция“, призова евродепутатът.


Share Follow

Leave A Reply